Taustatietoja

Koulun ovat perustaneet taiteilijat ja taiteen opettajat Matti Kurki sekä Nagashila vuonna 2008. Koulun perustajat ja myös sen nykyiset opettajat kiteyttävät koulun opetussisällön kahteen sanaan: maalaustaide ja meditaatio. Opetusohjelman keskeisenä tavoitteena on syventää intuitiivisen maalaamisen taitoa ja opastaa, oppilaan niin halutessa, myös meditaation harjoittamiseen. Opetus pyrkii vahvistamaan ja haastamaan oppilaan omaa taiteen tajua eikä painota mitään tiettyä maalaustaiteen tyylisuuntaa.

Koulu kannustaa oppilaita meditaation harjoittamiseen. Koulu ei sitoudu mihinkään yhteen uskomusjärjestelmään tai harjoitusperinteeseen. Henkinen harjoitus on jokaisen henkilökohtainen asia ja siten vapaaehtoista.

Avoin Taidekoulu on perustettu vuonna 2008 ja se toimi ensimmäiset kahdeksan vuotta Lauttasaaressa vanhan Yhdyspankin tiloissa. Kalasatamaan muuton myötä koulu pystyy tarjoamaan oppilailleen entistä laadukkaammat työskentelytilat ja samalla mahdollisuuden toteuttaa suuriakin taideprojekteja.

Toiminnan perusta

Avoin taidekoulu on voittoa tavoittelematon yksityinen taidekoulu, jonka toiminnasta vastaa Avoimen taidekoulun kannatusyhdistys ry. Kannatusyhdistys koostuu koulun entisistä ja ylempien vuosikurssien (3 ja 4) nykyisistä oppilaista. Toimintaa ohjaa yhdistyksen johtokunta puheenjohtajanaan Hannu Lehtinen ja toiminnanjohtajana Marja Liimatainen.