Lyhytkurssit

TAIDE JA MEDITAATIO – erikoiskurssi II, kevät 2019

Erikoiskurssi II ohjaa meditaation harjoittamiseen sekä ihmisen olemassaolon ja taiteellisen ilmaisun vuorovaikutussuhteen syvempään ymmärtämiseen. Taiteen luovuus tapahtuu aina yksilön ”eksistentiaalisen tunnun” kentässä. Luovuus!—ihmisessä alati oleva, elämän äärimyönteinen virtaus olemassa olevan tilanteen läpi.

. . . meditaation tehtävä on auttaa ihmisen tietoisuutta avautumaan niin, että taiteessa tapahtuvan luovuuden on mahdollista ilmetä ihmismielen lukkiintuneen tottumuksen ja totuttujen kaavojen läpi.

Kurssilla opitaan ”Metta bhavana” -meditaatioharjoitus, joka yksinkertaisesti on ihmisessä alati ilmenevän elämänmyönteisyyden ja lempeän ystävällisen asenteen oppimista. Opetusta keväällä on kuutena sunnuntaina ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan.

Taide ja meditaatio -erikoiskurssi II sopii niille, jotka haluavat aloittaa ytimestä tai ovat maalanneet jo useamman vuoden, ovat ehkä käyneet taidekoulua tai saaneet taiteen perusopetusta. (Kurssille osallistuminen ei edellytä Erikoiskurssin I suorittamista.) Maalaustaitoa syventävä kurssi.

Opettaja: taidemaalari ja meditaatio-opettaja Nagashila. Omat maalausvälineet: öljypastellit ja vesivärit (ja/tai guassi). Kurssipäivät: 27.1. / 10.2. / 3.3. / 17.3. / 31.3. / 28.4. , sunnuntaisin klo 11-16, 6 kertaa, 42 tuntia. Kurssin hinta on 320 €.

Ilmoittaudu täältä.

Avoimen taidekoulun muut erikoiskurssit:

TAIDE JA MEDITAATIO – ERIKOISKURSSI I (syksy’19)

keskittyy havaintotapahtumaan ja havaitsijan läsnäoloon. Kurssilla opitaan ”Hengityksen tarkkaamis” -meditaatioharjoitus, joka kehittää tietoisen läsnäolon (mindfulness) kykyä, ja maalaustehtävien kautta pureudutaan havaintotapahtuman kokemukselliseen sisältöön.

Opetusta on 6 kertaa joka toinen sunnuntai ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan.

TAITEEN KONTEMPLAATIO – MESTARIKURSSI

keskittyy taiteellisen luovuuden ja ihmisen henkilökohtaisen eksistentiaalisen tilanteen välisen jännitteeseen, ja on taidemaalauksen luovuutta ja meditaation säännöllistä harjoittamista syventävä kurssi. Ne, jotka ovat käyneet Taide ja meditaatio – erikoiskurssit I ja II, voivat hakea mestarikurssille. Kurssi alkaa syksyllä 2019 ja kestää koko lukuvuoden.