Taide ja meditaatio -erikoiskurssi I

Erikoiskurssi I ohjaa meditaation harjoittamiseen ja oman taiteellisen ilmaisun syventämiseen. Se keskittyy havaintotapahtumaan, havaitsijan läsnäoloon – kehittää ja avaa ihmisen kykyä olla läsnä ja elää luovasti havaintotapahtuma läpi. Yksilössä virtaava ”olemassa oleva tilanne” on aidon Taiteen ydin. Meditaation tehtävä on auttaa ihmisen tietoisuutta avautumaan niin, että taiteessa tapahtuvan luovuuden on mahdollista ilmetä ihmismielen lukkiintuneen tottumuksen ja totuttujen kaavojen läpi.

Kurssilla opitaan ”Hengityksen tarkkaamis” -meditaatioharjoitus, joka kehittää tietoisen läsnäolon (mindfulness) kykyä, ja maalaustehtävien kautta pureudutaan havaintotapahtuman kokemukselliseen sisältöön. Opetusta on joka toinen sunnuntai ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan. 

Taiteen ja meditaation -erikoiskurssi sopii niille, jotka haluavat aloittaa ytimestä – tai ovat maalanneet jo useamman vuoden, ovat mahdollisesti käyneet taidekoulun tai saaneet taiteen perusopetusta. Maalaustaitoa syventävä kurssi. 

Opettaja: taidemaalari ja meditaatio-opettaja Nagashila. Omat työskentelyvälineet: öljypastellit, väri- ja lyijykynät ja vesiväri (ja/tai guassi). Kurssipäivät: 22.9. / 20.10. / 3.11. / 17.11. / 1.12. / 15.12. , sunnuntaisin klo 10-15, 6 kertaa, 42 tuntia. Kurssin hinta on 320 €. 

Ilmoittaudu täältä.

TAIDE JA MEDITAATIO – ERIKOISKURSSI II (kevät 2020)

Erikoiskurssi II ohjaa meditaation harjoittamiseen sekä ihmisen olemassaolon ja taiteellisen ilmaisun käsitteistä vapaan vuorovaikutussuhteen syvempään ymmärtämiseen. Taiteen luovuus tapahtuu aina yksilön ”eksistentiaalisen tunnun” kentässä . . .  Meditaation tehtävä on auttaa ihmisen tietoisuutta avautumaan niin, että taiteessa tapahtuvan luovuuden on mahdollista ilmetä ihmismielen lukkiintuneen tottumuksen ja totuttujen kaavojen läpi.

Kurssilla opitaan ”Metta bhavana” -meditaatioharjoitus, joka yksinkertaisesti on ihmisessä alati ilmenevän elämänmyönteisyyden ja lempeän ystävällisen asenteen oppimista – kaunis virtaava tietoisuus. Opetusta keväällä on kuutena sunnuntaina ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan. 

Taiteen ja meditaation -erikoiskurssi sopii niille, jotka haluavat aloittaa ytimestä: ovat maalanneet itsenäisesti jo useamman vuoden, ovat käyneet taidekoulun tai saaneet taiteen perusopetusta. HUOM! Kurssille osallistuminen ei edellytä Erikoiskurssin I suorittamista. Maalaustaitoa syventävä kurssi. 

Opettaja: taidemaalari ja meditaatio-opettaja Nagashila. Omat maalausvälineet: öljypastellit ja vesiväri (ja/tai guassi). Kurssipäivät: ilmoitetaan myöhemmin, sunnuntaisin klo 10-16, 6 kertaa, 42 tuntia. Kurssin hinta on 320 €.