Kevään 2021 kursseja: Johdantokurssi taiteen meditaatioulottuvuuteen 

Taiteen meditaatioulottuvuuteen johdattelevan kurssin tavoite on antaa alkusysäys, heräte ja tahto oivaltaa taiteen ja meditaation yhteys – tasapaino havaintotapahtuman laajemmassa piirissä. Alkuperäisen abstraktin taiteen mestarien ”neuvo” kaiken taiteen syvempään ymmärtämiseen (ja myös ihmisenä olemisen ymmärtämiseen) oli yksiselitteisen suora: kuulla ”sisäinen välttämättömyys”, olemassaolon syvempi tuntu, joka ajoi Vasily Kandinskyn taiteen luovaan ytimeen. Tai löytää suora yhteys ihmisen ”sisäisen liikehdinnän kohottavaan pyrkimykseen”, josta meille on esimerkkinä Hilma af Klintin elämä ja teokset. 

Kurssilla meditoidaan ja piirretään/maalataan (lyijykynät ja öljypastellit). Osallistuja oppii ”Hengityksen tarkkaamis” -meditaatioharjoituksen, joka kehittää tietoisen läsnäolon (mindfulness) kykyä. Maalaustehtävien kautta tutustutaan havaintotapahtuman kokemukselliseen sisältöön. Kurssin tavoitetta tukee boheemi ympäristö, taidekoulun arjen virittämä maalausluokka ja sen keskeneräisten maalausten läsnävaikutus. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että jo pidempään maalausta harrastaneille.

Opettaja: taide- ja meditaatio-opettaja, taidemaalari Nagashila. Kurssipäivät: 29/2 ; 7/3 ; 21/3 ; 4/4 ; 25/4 , lauantaisin klo 9.00 – 11.45. Kurssin hinta: 155 € sisältäen piirustus ja maalausmateriaalit.

Ilmoittaudu tai kysy täältä.