JOHDANTOKURSSI TAITEEN MEDITAATIOULOTTUVUUTEEN kevät-2022

JOHDANTOKURSSI TAITEEN MEDITAATIOULOTTUVUUTEEN (kevät 2022)
— luo mielen rauhaa korona-arkeen
Kurssin tavoite on antaa alkusysäys, heräte ja tahto oivaltaa taiteen ja meditaation yhteys—tasapaino havaintotapahtuman laajemmassa piirissä. Alkuperäisen abstraktin taiteen mestarien ”neuvo” kaiken taiteen syvempään ymmärtämiseen (ja myös ihmisenä olemisen ymmärtämiseen) on yksiselitteisen suora: kuulla ”sisäinen välttämättömyys”, olemassaolon syvempi tuntu, se ”aistissa” läsnä oleminen joka ajoi myös Vasily Kandinskyn taiteen luovaan ytimen, toisin sanoen löytää suora yhteys ihmisen ”sisäisen liikehdinnän kohottavaan pyrkimykseen”, josta meille on esimerkkinä Hilma af Klintin elämä ja teokset.
Kurssilla meditoidaan ja piirretään-maalataan (lyijykynät ja öljypastellit). Osallistuja oppii ”Hengityksen tarkkaamis” -meditaatioharjoituksen, joka kehittää tietoisen läsnäolon (mindfulness) taitoa. Napakoiden maalaustehtävien kautta tutustutaan havaintotapahtuman kokemukselliseen sisältöön. Kurssin tavoitetta tukee myös boheemi ympäristö, taidekoulun arjen virittämä maalausluokka ja kosketusta odottavien keskeneräisien maalausten läsnävaikutus.
Opettaja: taide- ja meditaatio-opettaja, taidemaalari Nagashila. Kurssipäivät: 5.3.2022/ 12.3.2022/ 19.3.2022 /2.4.2022 lauantaisin klo 9.00 – 11.45.
Kurssin hinta 180€ sisältää piirustus- ja maalausmateriaalit.