AVOIMESTA TAIDEKOULUSTA VALMISTUNEET TAITEILIJAT PITÄVÄT MAKSUTTOMIA TAIDETYÖPAJOJA IKÄIHMISILLE HELSINGISSÄ

Avoimesta taidekoulusta valmistuneet vapaat taiteilijat Marja Rosenberg ja Henna Paasonen pitävät maksuttomia taidetyöpajoja ikäihmisille Kinaporin palvelukeskuksessa 2.6., 16.6. ja 23.6. sekä Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa (Jyrängöntie 2)  21.6., 17.8. ja 23.8. klo 15-17. Maalausta ja meditaatiota ikäihmisille on Helsingin kaupungin rahoittama pilottihanke.

Kinaporin palvelukeskuksessa he pitävät omaelämäkerrallisia työpajoja ja musiikkimaalausta palvelukeskuksen asukkaille, Kumpulassa taas puutarhamietiskelyä ja maalausta kaikille kiinnostuneille. Luontoyhteys- ja maalausharjoituksissa tarkoituksena on auttaa tuntemaan ja kunnioittamaan luontoa puutarhassa koettujen omakohtaisten elämysten kautta. Harjoitukset antavat tilaisuuden hiljentyä ja elpyä puutarhaluonnon äärellä. Omaelämäkerrallisissa työpajoissa sovelletaan taidelähtöisiä menetelmiä. Työpajoissa piirretään tai maalataan elämänsymboli ja työskennellään albumivalokuvien kanssa. Työpajojen tavoitteena on antaa osallistujalle puheenvuoro valokuvien, tekstien sekä maalaamalla ja piirtämällä tapahtuvan identiteettityöskentelyn kautta.

Marja Rosenberg on toiselta koulutukseltaan kuntoutuksen lähihoitaja, Henna Paasonen taas FM, uskontotieteilijä. Molemmilla on pitkä kokemus taidetyöpajojen pitämisestä eri asiakasryhmien kanssa. Paasonen toimii myös Avoimen taidekoulun taidetuottajana.

Taidetyöpajoilla taiteilijat haluavat tuoda ikäihmisten arkeen koulun arvoja, kuten henkisyyden, sisäisen luovuuden ja taiteen kauneuden vaalimisen.

Lisätietoja:

Henna Paasonen

Avoimen taidekoulun taidetuottaja

puh. 044-9738800

henna.paasonen@luukku.com