Avoimen taidekoulun Kollaasikurssi 2021 ROSKASTA TAITEEKSI – kierrätysmateriaalin mindfulness

Avoimen taidekoulun Kollaasikurssi 2021

ROSKASTA TAITEEKSI – kierrätysmateriaalin mindfulness

”Elämme ajassa, jossa käsite ’materiaali’ on helposti yhdistettävissä tehotuotettuun massaan. Luonnonvaroja pumpataan enemmän kuin tarpeeseen. Miten palautamme elävän kosketuksen materiaaliin voidaksemme löytää massan seasta aarteita ja avataksemme silmät taiteen uudelle aallolle?”

Kollaasikurssilla keskitytään työstettävän materiaalin narratiiviin sekä tekijän ja käytettävän materiaalin yhteyteen. Neljän päivän kurssilla maalataan ja yhdistellään itse löydettyä ja hankittua materiaalia. Erityishuomio kiinnitetään pohjaan ja maalaustekniikan valitsemiseen.

Kurssin aihe on kierrätysmateriaalin mindfulness. Teokseen keskitytään sen materiaalin kautta. Mitä ajatuksia ja muistoja materiaali herättää? Mitä historiaa sillä on ja miten se liittyy minuun, itse tekijään? Kurssilla kehitetään tietoisuutta materiaalin käytöstä omassa työskentelyssä kokeilun ja kuuntelun kautta. Miten minä olen kytköksissä materiaaliin ja miksi minun on käytettävä sitä? Millä tavalla minun on käytettävä materiaalia, jotta se tukisi teosta ja taidetapahtumaa, jonka keskiössä itse olen?

Kurssilaisille lähetetään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua (15.1.2021) sähköpostitse tarkempi ohjeistus materiaalinhankintaan. Etsimme kotoa ja elinympäristöstämme tavaroita ja esineitä, joita voimme käyttää maalauspohjina. Yksinkertaisimmillaan kollaasiteos voi olla ”esinepohja”, jolle tehdään maalaus, mutta sen voi toteuttaa myös moniulotteisena kollaasina. Kaikki tarvittava on käsiemme ulottuvilla, meidän on vain käytettävä luovuuttamme ja sisäistä ymmärrystämme sen hyödyntämiseen.

Opettaja: taidemaalari Anna Kurki
Aika: Neljänä sunnuntaina  31.1.2021 / 7.2.2021 / 14.2.2021 / 21.2.2021  klo 11-14
Paikka: Avoin taidekoulu, Vanha Talvitie 9 (sisäpiha), Kalasatama, Helsinki

Hinta: 180 €