Ateljeetyöskentelyn tuki -kurssi

Ateljeetyöskentelyn tuki – kurssin tarkoitus on tukea Avoimen taidekoulun taiteilijoita taiteen luovuuden ikihaasteessa, taiteilijan rehellisyydessä, ja saada näkyväksi yksilöllisten prosessien vaiheita: keskustella, tutkia, peilata niitä yhdessä ja etsiä suuntaa luovuuden toteutumiselle; yksinkertaisesti sanottuna: Ateljeetyöskentelyn tuki on foorumi luovien ihmisten vuorovaikutteiselle olemiselle. 

Taiteen tie voi olla valmistuneelle taiteilijalle hyvin haastava – todellinen luovuus on aina haastavaa! Se ei välttämättä johda aikamme hengen mukaiseen brändi- ja twiittihekuman lohtupalkintoihin, vaan vahvistaa itsenäisen ateljeetyöskentelyn kautta askel askeleelta taiteilijan omaa tietoa todellisen taideprosessin hedelmästä. Juuri tällaisen taideprosessin aikaansaannoksia ihailemme todellisten mestareiden teoksissa. Tarkka taju ymmärtää, että juuri ja vain ”taideteos” on kuuluisa ja ylitsevuotavana kaikkien mielissä, ei taiteilija. 

Kurssille otetaan 6 taiteilijaa. Se kokoontuu Avoimen taidekoulun Kalasataman tiloissa syyslukukaudella 2019 kolmena sunnuntaina 22.9. / 3.11. / 1.12. , klo 16-20. Opettaja: Nagashila. Kurssin hinta 180 €.

Kukin tapaamiskerta on 4 tunnin mittainen ja etenee seuraavan aikataulurakenteen mukaan:
15.30   Saapuminen (esiteltävien teosten valmistelua ja kahvi)
16.00   Aloitus
60min. – luento/puheenvuoro ja keskustelua
10min. – tauko
50min. – yksilöllisen prosessin esittely 2 ihmistä x 25min.
5min. (vaihto)
50min. – yksilöllisen prosessin esittely 2 ihmistä x 25min.
5min. (vaihto)
50min. – yksilöllisen prosessin esittely 2 ihmistä x 25min.
10min. – summa summarum
Päättyy 20.00 

Ilmoittaudu täältä.