Ateljeetyöskentelyn tuki -kurssi kevät 2020

Ateljeetyöskentelyn tuki – kurssin tarkoitus on tukea Avoimen taidekoulun taiteilijoita itsenäiseen työskentelyyn. Kurssilla käydään läpi töitä miettimällä töiden vahvuuksia ja jatkosuuntia. Etsitään myös ne kohdat, jotka vaativat enemmän työstämistä. Tarkoitus on tukea luontevan ja mielekkään työskentelytavan löytymistä ja ylläpitämistä. Keskustellaan myös ongelmista, jotka ovat esteenä työskentelylle, motivaation ylläpidosta, työskentelyn aloittamisen tavoista, tekemisen rehellisyydestä sekä kuvan tuottamisen ja lukemisen pulmista.

Itsenäinen työskentely voi olla, varsinkin alkutaipaleella, hyvin haasteellista. Oma tekeminen ei ehkä ole vielä vakiintunut ja vahvistunut eikä itsearvioinnille ole vielä tullut pohjaksi tarpeeksi pitkää työskentelyn kaarta. Usein puuttuu myös väyliä saada työstä palautetta sekä löytää työtä tukevia yhteisöjä, galleriasuhteita ja verkostoja. Yhteisissä tapaamisissa saattaa olla avain entistä parempaan tekemiseen.

Kukin tapaamiskerta on 4 tunnin mittainen ja etenee seuraavan aikataulurakenteen mukaan:
15.30              Saapuminen (esiteltävien teosten valmistelua ja kahvi)
16.00 -19.00   Töiden läpikäyminen, aikaa kunkin teosten katseluun noin puoli tuntia
19.00-20.00    Työskentelystä keskustelua

Kurssille otetaan 6 taiteilijaa ja se kokoontuu Avoimen taidekoulun tiloissa kevätlukukaudella 2020 kolmena sunnuntaina 2.2 / 29.3 / 10.5 klo 16-20. Opettaja: taidemaalari Vaula Valpola. Kurssin hinta 165 €.

Ilmoittaudu tai kysy täältä.