Oppilaat

Koulu vetää puoleensa hyvin eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia taiteen harrastajia. Toisilla on tullessaan takana pitkä jono erilaisia taidekursseja ja -koulutuksia, joillakin aiemmat taideopinnot ovat rajoittuneet kouluaikaisiin kuvaamataidon tunteihin. Mukana on ollut myös joku taiteen ammattilainen. Yhteistä kaikille on kiinnostus taiteeseen, syvemmän ymmärryksen ja oman tien etsiminen taiteen polulla.

Oppilaiden kokemuksia

Mitä koulu on minulle antanut / mitä se minulle merkitsee?

– Uutta elämää (3.vk)
– Mukavan kouluyhteisön ja intuitiivisen tavan ryhtyä maalaamaan. Voi olla ikään kuin kotona. Opetusohjelma on hienosti sisäistä, omaa näkemystä kasvattava. Rohkaisee löytämään oman sisäisen maailman. (3.vk)
– Tärkein elämän sisältö (kirjojen ohella) (3.vk)
– Harjoitan ortodoksista meditaatiota. Maalaaminen koulussa liikkuu samoilla mielen alueilla kuin rukouskin ja saan koulusta tukea omalle hengelliselle polulleni. Maalaaminen ja rukous vahvistavat toisiaan. (1vk)
– Ajankulua, oppia taiteesta, kivan ryhmän
– Vapautta toimia taidekentällä, vaihtoehtoista, poikkitaiteellista tapaa, syventävää ymmärrystä taiteeseen ja omaan ilmaisuun (3.vk)

Mitä erityistä on tämän koulun opetuksessa?

– Meditaatio, henkisyys, kasvu ihmisenä (3.vk)
– Spesiaali ”henki”
– Maalaustekniikoiden sijaan opetetaan näkemään ja tekemään taidetta eikä vain kuvia (3.vk)
– Syventyminen maalaamiseen (3.vk)