MALLIPIIRUSTUSTA LUOVASTI HEITTÄYTYEN ti klo 17.30-20.30.

Elävän mallin piirtämistä harjoitellen läsnäolevaa näkemistä ja nauttien piirtämisen ilmaisuvoimasta. Opitaan piirtämään ääriviivoja, ymmärtämään mittasuhteita ja suuntia sekä muodon luomista, perspektiiviä, liikettä, valoa ja varjoa. Silmän, käden ja mielen yhteistyöllä tehdään tutkimusmatkaa piirtämiseen ja kehon ilmaisuvoiman ymmärtämiseen.

Opettaja taidemaalari Vaula Valpola. Omat piirustusvälineet: hiilet, säämiskä, lyijykyniä, pyyhekumi ja luonnoslehtiö. Elävän mallin paperia saa ostaa koululta. Kurssi soveltuu sekä aloitteleville piirtäjille että jo pidemmälle ehtineille. 

Kurssi alkaa 2.10. ja päättyy 4.12., yhteensä 10 kertaa, 40h. Kurssin hinta on 260 € + mallimaksu 20 €.

Ilmoittaudu tästä

TAIDE JA MEDITAATIO – erikoiskurssi I (syksy) su klo 11-16

Meditaation tehtävä on auttaa ihmisen tietoisuutta avautumaan niin, että taiteessa tapahtuvan luovuuden on mahdollista ilmetä ihmismielen lukkiintuneen tottumuksen ja totuttujen kaavojen läpi.”

Erikoiskurssi I ohjaa meditaation harjoittamiseen ja oman taiteellisen ilmaisun syventämiseen. Se keskittyy havaintotapahtumaan ja havaitsijan läsnäoloon—ihmisen kyky olla läsnä ja samalla elää havaintotapahtumaa läpi ja vielä ilmaista se, on aina pieni ihme. Ja siinä Taide. 

Kurssilla opitaan ”Hengityksen tarkkaamis”-meditaatioharjoitus, joka kehittää tietoisen läsnäolon (mindfulness) kykyä, ja maalaustehtävien kautta pureudutaan havaintotapahtuman kokemukselliseen sisältöön. Opetusta on joka toinen sunnuntai ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan. Taiteen ja meditaation-peruskurssi sopii niille jotka ovat maalanneet jo useamman vuoden, ovat ehkä käyneet taidekoulun tai saaneet taiteen perusopetusta. Maalaustaitoa syventävä kurssi. 

Opettaja taidemaalari ja meditaatio-opettaja Nagashila. Omat maalausvälineet: öljypastellit ja vesiväri (ja/tai guassi). Kurssipäivät 30.9./ 14.10./ 28.10./ 11.11./Huom! 18.11./ 9.12. , yhteensä 6 kertaa, 42h. Kurssin hinta on 320 €

Ilmoittaudu tästä

TAIDE JA MEDITAATIO – erikoiskurssi II (kevät)

Kevätlukukaudella -19 järjestetään kurssin II osajoka keskittyy taideprosessin eksistentiaaliseen tuntuun sekä ihmisen paljaan luovanilmaisun ja siinä syntyvän kahden tajun rajat ylittävän käsitteistä vapaan kielen ilmentymiseen. Kurssilla opitaan Metta bhavana -meditaatioharjoitus, joka liittyy elämässä ilmenevän kaikkimyönteisyyden virtaukseen. Maalaustaitoa syventävä kurssi.