TAIDE JA MEDITAATIO – erikoiskurssi II (kevät) su 11-16

Erikoiskurssi II ohjaa meditaation harjoittamiseen ja oman taiteellisen ilmaisun syventämiseen. Se keskittyy havaintotapahtumaan ja havaitsijan läsnäoloon—ihmisen kyky olla läsnä ja samalla elää havaintotapahtumaa läpi ja vielä ilmaista se, on aina pieni ihme. Ja siinä Taide.

Erikoiskurssi II on itsenäinen kokonaisuusjoka keskittyy taideprosessin eksistentiaaliseen tuntuun sekä ihmisen paljaan luovanilmaisun ja siinä syntyvän kahden tajun rajat ylittävän käsitteistä vapaan kielen ilmentymiseen. Kurssilla opitaan Metta bhavana -meditaatioharjoitus, joka liittyy elämässä ilmenevän kaikkimyönteisyyden virtaukseen.

Opetusta on joka toinen sunnuntai ja opetuspäivien välissä oppilaat työskentelevät itsenäisesti annettujen tehtävien mukaan. Taide ja meditaatio -erikoiskurssi II sopii niille, jotka ovat maalanneet jo useamman vuoden, ovat ehkä käyneet taidekoulun tai saaneet taiteen perusopetusta. Kurssille osallistuminen ei edellytä erikoiskurssin I suorittamista. Maalaustaitoa syventävä kurssi.

Opettaja taidemaalari ja meditaatio-opettaja Nagashila. Omat maalausvälineet: öljypastellit ja vesiväri (ja/tai guassi). Kurssipäivät ilmoitetaan ennen joulua, yhteensä 6 kertaa, 42h. Kurssin hinta on 320 €

Ilmoittautuminen aukeaa ennen joulua.