Lasten ja nuorten kurssit

Avoimen taidekoulun yhteydessä  toimintansa aloittava lasten ja nuorten toiminta on erikoistunut yhdistämään tietoisuusharjoituksia ja kuvataidetta. Ikätasoon sopivien mindfullnessharjoitusten kautta on tavoitteena löytää mielen voimia sekä tehdä niitä näkyväksi kuvataiteen avulla. Tietoisuusharjoitukset liittyvät esimerkiksi tunteiden, ajatusten, kehon tuntemusten ja muiden aistimusten havainnointiin. Kuvataiteen kautta ne löytävät omanlaisensa ilmiasun.

Kursseilla tehtävät tietoisuusharjoitukset pohjautuvat amerikkalaisten kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisten kehittämään Mindful School -ohjelmaan. Harjoitusten on kuvailtu vahvistavan esimerkiksi keskittymiskyvyn tai rauhoittumisen taitoja.

Kurssien ohjaaja Anu Ahonen on taiteen maisteri, kuvataideopettaja. Hän on opiskellut Suomen Mindfulnessinstituutissa Lasten ja nuorten tunne-ja tietoisuustaito-ohjaajaksi.

Syksyn 2018 kurssit alkavat viikolla 43 ja päättyvät viikolla 48, yhteensä kuusi tapaamista.

Ryhmät:
Keskiviikko  klo 16.45-18.15,   24.10.-28.11.     4-6 -vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa
Keskiviikko  klo 18.30-20.00 ,  24.10.-28.11.     7-9 -vuotiaat
Sunnuntai   klo 16.15-17.45,   28.10.-2.12.       10-12 -vuotiaat
Sunnuntai   klo 18.00-19.30,   28.10.-2.12.       13-15 -vuotiaat

Kurssien sisällöt:

Perheryhmä, 4-6 -vuotiaat yhdessä vanhemman kanssa
Oman voiman kirja – mindfulnessharjoituksia ja kuvataidetta.
Kurssilla tehdään lyhyitä ja leikinomaisia, lapsen ikästasoon sopivia tietoisuusharjoituksia ja niihin
liittyviä kuvia. Pienikin lapsi voi omaksua tietoisuusharjoittelun taitoja ja tehdä lyhyitä harjoituksia
vanhemman kanssa.
Kurssi koostuu kuudesta tapaamisesta. Jokaisella kerralla tehdään harjoitus ja siihen liittyvä kuva.
Ideana on, että lapsi jäsentää oppimaansa harjoituksen, kuvan tekemisen ja leikin kautta. Kuvat ja
harjoitukset ohjeineen kootaan vihkoksi, jonka avulla harjoituksia voi toteuttaa myös kotona.
Tervetuloa mukaan tutkimaan mielen voimia! Lapselle mukaan oma huopa makuualustaksi ja
pehmolelu harjoittelukaveriksi. Muut välineet löytyvät koululta. Ryhmään otetaan max 8 lapsi-aikuinen paria. Kurssin hinta 90 €/lapsi-aikuinen.

Lasten ja nuorten ryhmät
Voimakuvia – mindfulnessharjoituksia ja kuvataidetta
Kurssi koostuu kuudesta tapaamisesta. Jokaisella kerralla tehdään tietoisuusharjoitus ja siihen liittyvä
kuva. Kuvat ja harjoitukset ohjeineen kootaan vihkoksi, jonka avulla harjoituksia voi toteuttaa myös
kotona. Kursseilla käsitellään mm seuraavia asioita:
Mielen taidot:
Tietoisuusharjoituksen asento ja hengitysharjoitus
Heartfulness- eli sydäntietoisuus: sosiaaliset taidot
Kehotietoisuus: kehon tuntemusten ja tunteiden yhteys
Tunnetaidot: Tunneäly eli omien tunteiden havaitseminen, ilmaiseminen ja säätely
Itsemyötätunto: lempeä, hyväksyvä ja kannustava suhde omaan itseen
Kuvataide:
erilaisia maalaamisen ja piirtämisen harjoituksia
kurssilla tehtävien harjoitusten kuvittaminen
kuvien ja kurssilta saatujen muistiinpanojen kokoaminen vihkon muotoon
Kuhunkin ryhmään otetaan max 8 osanottajaa. Kurssien hinta 90 € / osanottaja.

Tervetuloa mukaan tutkimaan mielen voimia!

Kysy tai ilmoittaudu, niin otamme sinuun yhteyttä.