Ilmoittautuminen

Kouluun otetaan vuosittain 12 uutta oppilasta ja valinta tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova, kun 100 euron suuruinen ilmoittautumismaksu on maksettu koulun tilille: Avoin taidekoulu FI58 1745 3000 0692 39. Maksua ei palauteta, mikäli oppilas peruu tulonsa.

Ilmoittaudu tai kysy, niin otamme sinuun yhteyttä:

Aikataulu

Syyslukukausi alkaa torstaina 13.9.2018 klo 17.30 ja päättyy 13.12.2018. Koulussa on opetusta torstai- ja perjantai-iltaisin klo 17.30-20.30 sekä lauantaisin klo 12.00-16.00. Syyslukukaudella opetusviikkoja on 14 ja kevätlukukaudella 16. Lukuvuoden aikana oppilaat voivat työskennellä koulussa myös opetusajan ulkopuolella.

Lukukausimaksu

Lukukausimaksu on syyslukukaudella 1000 € ja kevätlukukaudella 1100 €. Syyslukukauden maksuun sisältyy ilmoittautumismaksu.

Kurssisihteeri:
Marja Rosenberg
info@avointaidekoulu.net
p. 050 322 6807

Osoite:
Avoin taidekoulu
Vanha Talvitie 9 (sisäpiha)

5 min. kävelymatkan päässä Kalasataman metroasemalta.

10 min. kävelymatkan päässä Kurvin (Hämeentie) bussi- ja raitiovaunupysäkeiltä.

Tilat

Avoin taidekoulu toimii Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön Kalasataman taiteilijatalossa. Koululla on käytössä yhteensä 150 m/2 avaraa ateljeetilaa (kaikkiaan 190 m/2), jossa oppilaat voivat työskennellä myös opetusaikojen ulkopuolella.

Avoin Taidekoulu on perustettu vuonna 2008 ja se toimi ensimmäiset kahdeksan vuotta Lauttasaaressa vanhan Yhdyspankin tiloissa. Kalasatamaan muuton myötä koulu pystyy tarjoamaan oppilailleen entistä laadukkaammat työskentelytilat ja samalla mahdollisuuden toteuttaa suuriakin taideprojekteja.

Koulun tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille sopimuksen mukaan. Tiedustelut kurssisihteeriltä.

Taustaa

Koulun ovat perustaneet taiteilijat ja taiteen opettajat Matti Kurki ja Nagashila vuonna 2008. Koulun perustajat ja myös sen nykyiset opettajat kiteyttävät koulun opetussisällön kahteen sanaan: maalaustaide ja meditaatio. Opetusohjelman keskeisenä tavoitteena on syventää intuitiivisen maalaamisen taitoa ja opastaa, oppilaan niin halutessa, myös meditaation harjoittamiseen. Opetus pyrkii vahvistamaan ja haastamaan oppilaan omaa taiteen tajua eikä painota mitään tiettyä maalaustaiteen tyylisuuntaa.

Koulu kannustaa oppilaita meditaation harjoittamiseen. Koulu ei sitoudu mihinkään yhteen uskomusjärjestelmään tai harjoitusperinteeseen. Meditaatio, rukous, henkinen harjoitus on jokaisen henkilökohtainen asia ja siten vapaaehtoista.

Toiminnan perusta

Avoin taidekoulu on voittoa tavoittelematon yksityinen taidekoulu, jonka toiminnasta vastaa Avoimen taidekoulun kannatusyhdistys ry. Kannatusyhdistys koostuu koulun entisistä ja ylempien vuosikurssien (3 ja 4) nykyisistä oppilaista. Toimintaa ohjaa yhdistyksen johtokunta puheenjohtajanaan Anna Mauranen ja toiminnanjohtajana Pirkko Patja.